Öltöztess fel blogot Category 17 A lógram (Kulthi)

17 A lógram (Kulthi)

Váratlan egészségügyi előnyei a Lógram csoda nagyon étel, és az ételeket széles körben fogyasztják, mint egy vágott étrend India déli részén. A ló gramm tápanyagokban gazdag, és rengeteg ásványi anyaggal rendelkezik- foszfor, kalcium, fehérje és vas. Így ismert, hogy nagyon jótékony hatással van az emberi egészségre, akárcsak az állatok egészségére is hasznos.
Mi az a lógram vagy a kulthi?
Az USDA szerint tudományosan makrotiloma uniflorumnak nevezik, az USDA szerint az USDA szerint a sötétbarna lencse, amely lapos és kerek alakú, ismert, hogy sok terápiás tulajdonságot hoz nekünk az emberekre. És pontosan erről fogunk beszélni ma.

Ezért kérjük, olvassa el tovább, és légy jól tájékozott. Ismerje meg a lógram, a test, a mellékhatások és még sok más előnyeit. Nézd meg!
Nevek különböző nyelveken
Népi
Bengalikulthi, Kulttho-Kalai. Kutthi
Kannadahurali/ Hurule.
Englishmadras ló-gram,
Hindikulhi
Maithalimutenif
Sanskritrahitha, Culutu,
Gujaratimarathi Kulitha, Kultha
Panjabrarat, 聽 Botang
Kumaun Himalaya és Gadhwalgaheth
Tamilkollu
Teluguwalawalli, Ulava, Vulavalu.
Marathikulitha, Hulage
Arabhabulakulta
Konkanikulithu

A lógrami táplálkozási értéke
Itt van a hüvelyes 100 gm táplálkozási ténye:
Tápanyagok
Energy321 聽 ECALS
Nedvesség12 gm
Protein22 gm
Fat0 gm
Ásványianyag -GM
Rost5 gm
Szénhidrátok57 gm
Kalcium287 mg
Foszforáció311 mg
Vas7 mg

Íme, amit az elismert NCBI Kutatószervezet mond a lógram -táplálkozási előnyökről:

„A lógramm egy alulfelhasználatlan impulzus növény, amelyet a kedvezőtlen éghajlati viszonyok széles skálájában termesztenek. Alapvető helyet foglal el az emberi táplálkozásban, és gazdag fehérje-, ásványi anyagokkal és vitaminokkal rendelkezik. A táplálkozási jelentőség mellett a nem táplálkozási bioaktív anyagok jelenléte miatt a különféle betegségek csökkent kockázatához kapcsolódtak. Ezek a bioaktív anyagok, például a fitinsav, a fenolsav, a rost, az enzimatikus/proteináz inhibitorok szignifikáns UNAM Pumas Mez anyagcserét és/vagy fiziológiai hatást gyakorolnak. A népi/alternatív/tradicionális orvostudománynak a potenciális terápiás szerként jól felismerte a lógram jelentőségét a vesekő, a húgyúti betegségek, a cölöpök, a Szerb labdarúgó-válogatott Mez hideg, a torokfertőzés, a láz stb. Kezelésére és az egészségtudat fokozásával és fokozza az egészségtudat fokozását. , növekszik a táplálék- és funkcionális ételek iránti igény. Az utóbbi években fokozódnak a potenciális antioxidánsok izolálása és felhasználása a hüvelyesből, beleértve a lógrammot is, mivel ez csökkenti a bélbetegségek, a cukorbetegség, a szívkoszorúér betegség, a fogszuvasodás megelőzését stb. Kockázatának kockázatát, figyelembe véve az élelmiszerek táplálékkövetelményének fokozását, ha táplálék -értékekkel rendelkeznek, A jelen áttekintés a közelmúltbeli tudományos ismeretekkel a lógram, mint az élelmiszer- és táplálékkötvények, mint a Lógram feltárásának lehetőségeivel jellemezte. ”
Most nézzünk meg egy nagyon jó pillantást, és tudjon meg sokkal többet a lógram előnyeiről az egészségi állapotunk szempontjából!
17 A lógramm legfontosabb egészségügyi előnyei
1. Általános hideg és láz
A közönséges hideg és lázok történnek velünk, amikor a test immunitási rendszerét megtámadják, és amikor a vírusok a testünkben vannak. Ehhez az Ayurveda ősi tudósai javasolták a lógramfogyasztást, ha láz, köhögés és megfázás, bronchiális problémák és asztma is van.

A lót grammot levesekként kell fogyasztani, ami segít enyhíteni a torlódást, és az orrcsontok kinyitásával nyitva tartják azáltal, hogy lehetővé teszik a nyálkahártyák lágyítását és megolvadását. Ez elősegíti a könnyű légzést, mivel a szükséges tápanyagok növelik a test anyagcseréjét és az immunitást is.
2. Emésztés
Egy kiadós étkezés után savasnak kell éreznie magát, vagy nem érzi magát könnyűnek a gyomorban legalább egy órán belül; Valószínű, hogy emésztési zavaroktól szenved. Ez olyan problémákat okozhat, mint a GERD és a savas reflux, és ez az, ami is kellemetlennek érzi magát. Ez az oka annak, hogy a Horse Gram -nak az első dolgot reggelenként lehet egy üres gyomorban. Ez elősegíti az emésztőrendszer stimulálását, és az emésztést könnyű ügyré teszi.

3. Fogyás
Ayurveda -ban azt mondják, hogy ha minden nap lógrammot fogyaszt, akkor a fogyás biztosan megtörténik. Ez csak akkor történik meg, ha por formájában AS Monaco Mez fogyasztja a lógrammot, és ehhez hozzá kell adni egy kötőjel -köménymagot. A kettőt egy pohár vízben kell keverni, és naponta kétszer részeg egy üres gyomorban. Néhányan úgy döntenek, hogy nem rendelkezik lógrammával a súlycsökkenéshez ebben a formában, ami rendben van. Ilyen esetekben a hüvelyesek áztathatók és nyersek, vagy párhuzamosan összekeverhetők a borssal és a bengáli grammmal, hogy ropogós salátát képezzenek, és megeszhessék.

6. menstruációs zavarok
A menstruáció problémái nagyon bántalmazzák, és ha nincs ilyen, akkor nem tudhatnánk, mennyire fájdalmas és energiacsökkentő lehet. Még egyszer, vagy rendelkezhet a lógram levesjével, vagy olyan salátákkal rendelkezhet, amelyekben lók gramm lenne, ami elősegíti a menstruációs zavarokkal kapcsolatos irritáció szintjét. Ha szabálytalanul vannaknullnull

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related Post